Kytice, která vám nikdy neuvadne

Vyrobte si s námi kytici, která vám bude dělat radost mnohem déle, než ta z květinářství. Jaro už nám klepe na dveře a pokud se na něj těšíte stejně jako my, přivítejte ho s námi pestrobarevnými květinami. V jarních měsících se také koná hned několik významných svátků, které bychom neměli prošvihnout. Už příští týden můžete naší papírovou kyticí potěšit ženy ve svém okolí na Mezinárodní den žen (MDŽ - 8. března). Není nic lepšího, než vlastnoručně vyrobená kytice z lásky, která nikdy neuvadne! :-)

Co budete k výrobě potřebovat?

- naše akvarelové vystřihovánky

- vodovky nebo akvarelové barvy

- štětce a kelímek s vodou

- nůžky

- inspiraci a dobrou náladu!

IMG_6690_jpg (1)

Jde se vybarvovat!

První krok je podle mě ten nejzábavnější. Všechny květinky vymalujte vodovkami nebo akvarelovými barvami. Jelikož jsou omalovánky vytištěné na velmi kvalitní akvarelový papír, malování na něj vám půjde hezky od ruky. Nebojte se popustit uzdu fantazie, květiny mohou mít jakoukoliv barvu si usmyslíte. Experimentujte! :-) Vodové barvy můžete po zaschnutí kombinovat také s pastelkama a fixama, kterými můžete například dodělat detaily. 

IMG_6699_jpg (1)

návod omalovánky

Opatrně vystříháme

Pokud jste zvládli všechny květinky vybarvit, tak se můžete pustit do stříhání. Nejprve si vystříhejte jednotlivé květiny z papíru pouze "nahrubo" jako vidíte na fotografii.
Poté se pusťte do stříhání po vyznačené cestě. Dejte pozor, aby malé děti stříhaly pod dohledem dospělého.

omalovánky květiny

Zahrajte si na floristu

Všechny vybarvené a vystřižené květinky uvažte do té nejkrásnější kytice, jakou jste kdy viděli. Kytici si hezky uspořádejte v ruce tak, jak se vám nejvíce líbí a svažte ji provázkem, který byl spolu s vystřihovánkami v balení.

omalovánky

Hotový pugét vložte do oblíbené vázy nebo darujte své milované osobě. Ze zkušenosti víme, že to květině nejvíce sluší v obyčejné zavařovací sklenici. 

Náš tip: Pokud se vám některé květinky lámou a nedrží svůj tvar zkuste přeskládat jejich rozmístění nebo zvolte užší vázu. Květiny s širšími stonky je vhodné vložit spíše dozadu (např. tulipán), aby podpíraly ty, které mají stonky užší.

květina z papíru

Nezapomeňte se nám svou hotovou kyticí pochlubit a označte nás @epipi_prodejnaradosti, jsme moc zvědaví, jaké kombinace barev zvolíte! :-)